2027 Vrijdag

Op 19 augustus 2017 19:26 geschreven door nathan

Oh wat jammer, het was vandaag al de laatste dag van de Vakantie Bijbelweek!! Gelukkig is er a.s. zondag nog een speciale VBW-dienst voor alle kinderen (én iedereen die ze nog méér mee willen nemen…) Het begint op 20 augustus om 10.00 uur in de Grote Kerk in Loenen. Deze bijzonder dienst staat nog helemaal in het teken van “(T)OP SURVIVAL én alles wat we hebben gezien, gedaan en geleerd de afgelopen week op de Vakantie Bijbelweek!! Kom je ook?
Je mag óók om 9.45 uur weer naar ’t Web toekomen, dan lopen we er met elkaar naar toe…


Vandaag was nog een super leuke dag met een hele enthousiaste VBW-band en haast nóg enthousiastere kinderen!!
Al die gele groene T-shirtjes op straat dát kan niemand gemist hebben!

Koby Kameel was heel stout geweest, hij zal elke dag alle kinderen knutselen en mooie dingen maken daarom wilde hij zelf ook een mooie tekening maken… alleen het papier was op, daarom had hij maar een prachtige tekening gemaakt op het behang van zijn kamertje! Zijn moeder was best wel boos geweest, maar Koby had er spijt van en had sorry gezegd. Daarom was zijn moeder nu niet boos meer!

De geheimzinnige tegenstander in het toneelstuk kreeg heel veel spijt dat hij zo slecht was geworden. Hij vroeg of Co en Lumbus hem wilde vergeven, en hij wilde voortaan alleen maar goede dingen doen.
De jongens hadden zich gelukkig weten te bevrijden van de touwen waarmee ze waren vastgebonden en hadden toen zomaar een stukje van de bron van het leven ontdekt, ze hoefden alleen nog maar een hele zware steen te verschuiven!
Toch was het water uit de bron niet wat ze hadden verwacht…. het was gewoon bronwater.
Via skype vertelde Professor ten Schapper dat een bron met helder water in veel gebieden in de wereld héél kostbaar was om mensenlevens te sparen, vooral als al het water in de omgeving vervuilt of ondrinkbaar was… daarom de naam ‘bron van het leven’!
Hij vertelde ook nog een verhaal uit de Bijbel over een bron, maar dan de bron van eeuwig Leven. Dat is Jezus zelf. Een vrouw die door iedereen met de nek werd aangekeken werd aangesproken door Jezus, Hij vroeg haar om wat water uit de put voor Hem te halen. Heel bijzonder omdat de volken waarbij Jezus en de vrouw hoorden normaal niet met elkaar praten… Maar wat Jezus toen zei is nog bijzonderder, Hij zei dat Hij ook water voor de vrouw had en dat ze daarna nooit meer dorst zou hebben! Jezus bedoelde zichzelf, dat water is niet echt water, dat ben Ik! Ik ben de Zoon van God, en als je in Mij geloofd dan mag je voor altijd bij God horen en dan leef je eeuwig! dus Jezus is de bron van het eeuwige Leven! Toen begreep de vrouw het, Jezus is dus de man waarover in de Bijbel staat dat Hij de Koning is die komen zal, dat Hij de mans is die voor de slechte dingen van de mensen moet sterven als straf zodat ze bij God mogen horen!! Wat was de vrouw blij, ze ging het aan iedereen vertellen!

De jury die de mooiste werkstukjes moest kiezen uit alle kunstwerken die waren ingeleverd hadden een héél moeilijke taak, het liefst wilde ze iederéén wel een prijs geven! Ze waren allemáál zo bijzonder!!

Alle kinderen van de onder- en de middenbouw deden heerlijk gekke spelletjes, voor de middenbouw waren dat bijna allemaal spelletjes die met water te maken hadden….het werd een natte boel op het plein voor ’t WEB.…

De bovenbouw legde de laatste hand aan de sterrenklokken Alle lampjes die naar de zijkanten zouden schijnen moesten aan een koperdraad worden vast gesoldeerd. Ook werden ze prachtig geschilderd!
De klokken die niet op tijd droog waren kunnen zondag na de VBW-dienst worden meegenomen uit de Grote Kerk.

Om 12.00 uur verzamelde iedereen in de grote zaal van het WEB om heerlijk pannenkoeken te eten met elkaar. Wat waren er veel gebakken! en wat waren ze lekker!! Heel erg bedankt hoor bakkers en baksters!
De tafels waren prachtig gedekt, maar zoals dat gaat op een survival…. mocht je gewoon met je handen eten!!

Tenslotte gingen alle kinderen (moe maar voldaan) naar huis, ze kregen nog een speciale VBW-CD mee met verhalen en een heleboel liedjes erop.

Kijk voor de foto’s op de foto-pagina! en wil je terugzien wat professor ten Schapper allemaal via skype vertelde dan kun je kijken op ‘filmpjes

Reacties zijn gesloten.