2017 Woensdag

Op 16 augustus 2017 20:37 geschreven door nathan

Wat zijn er elke dag veel kinderen!! Ze zien er prachtig uit in hun groene T-shirts en de camouflage sjaaltjes worden heel creatief gedragen…. om de hals of om de pols, of soms zelfs in het haar!
Loenen kleurt helemaal groen deze week!

Het thema-lied gaat elke dag beter en ook het lied van het gebed kunnen veel kinderen al met hun ogen dicht. Weet je hoe het gaat?

“Als ik mijn handen vouw
en mijn ogen sluit,
weet ik dat U op me wacht.
Ik vertel U graag
wat ik deed vandaag,
ik voel dat U naar me lacht.
Er is geen vraag die ik niet stellen mag,
niets wat ik niet zeggen kan.
U luistert stil
naar wat ik vragen wil
en alles waar ik U voor dank.

Refrein:
Vader, ik dank U,
dat ik danken mag.
Dank voor uw liefde,
voor uw zorg elke dag.

Voor de mensen in oorlog,
alleen en verdrietig,
mensen met honger en pijn.
Voor de mensen die vluchten
op zoek naar de vrede,
bid ik: ‘Heer, wilt U dicht bij hen zijn”.

Wát bijzonder dat we zomaar met God mogen praten en dat Hij ons altijd hoort. We mogen Hem ook vertellen over de mensen om ons heen, over ons verdriet, en wat we voor moeilijke dingen meemaken, of zien op de TV. God hoort ons altijd!

Koby Kameel ging samen met Rhodé kijken of de kinderen de thema’s van de afgelopen dagen nog wisten van de voorwerpen die je echt niet moet vergeten op survival…. nou dát wisten ze! Eerst het kompas, daarna de routekaart en vandaag het touw, waarmee je iemand kan redden. “Is hier wel eens iemand gered?” vroeg Koby en heel veel kinderen kwamen hun avonturen vertellen waarbij ze net op tijd werden gered, bijvoorbeeld toen ze in het water waren gevallen of door het ijs gezakt…

Co en Lumbus zijn in het toneel nog steeds op zoek naar de Bron van het Leven. Ondanks dat de geheimzinnige tegenstander ze wil tegenhouden (vandaag vielen er hele grote spinnen uit de lucht zomaar op Co…) zijn ze vastbesloten die Bron te vinden….. Bijna dachten ze dat ze ‘m hadden gevonden en Co ging helemaal rondspringen van blijdschap…. dat liep natuurlijk niet zo goed af, want hij viel over het randje van de put die ze net ontdekt hadden en verdween helemaal naar de bodem. Gelukkig zat er een groot touw in de rugzak en kon Lubus hem er weer uit redden.
Professor ten Schapper vertelde via skype ook al een verhaal over iemand die werd gered door een touw. Hij was druk bezig met graafwerkzaamheden bij een oude stadsmuur en zat helemaal onder het stof…
Het verhaal staat óók in de Bijbel, het gaat over het volk van God die een stad gaat veroveren en alvast twee mannen vooruit stuurt om te kijken hoe dik de stadsmuren zijn. Ze worden ontdekt en een vrouw die ook van God houd helpt ze te ontsnappen met een touw. De mannen zijn haar zo dankbaar dat ze beloven dat als de vrouw het touw uit haar raam laat hangen iedereen in haar huis veilig zal zijn.
Gisteren hadden we al gehoord van de Professor dat de naam Jezus ‘Redder’ betekent… Hij wil je ook redden… Hij is altijd dichtbij je ook al zie je ‘m niet met je ogen, en als je spijt hebt vergeeft Hij alles wat je hebt gedaan. Bij Hem ben je net zo veilig als de vrouw met het touw uit haar raam! Met Jezus wordt je survival een TOP SURVIVAL!!

De kleinste kinderen gingen aan de slag met een melkpak. Ze maakte er prachtige huisjes van en weet je wat zo bijzonder is…. aan het rode touw dat uit het raam komt zit een magneetje waarmee een zelf echt poppetje kan worden gered!

De middengroep maakten ook een prachtig huis van een melkpak. De buitenkant was prachtig versierd met vakwerk én een geheime deur…ook was er een rood touw om mensen te redden!

Bij de bovenbouw begin je al te zien waar hard aan word gewerkt… het wordt een hele bijzondere sterren-klok… Nu het zagen bijna klaar is kan die in elkaar worden gezet en prachtig geschilderd.

Er zijn al prachtige werkstukjes gemaakt van de waterflesjes die de kinderen hebben meegekregen …. alle kinderen die hun werkstuk inleveren krijgen een erg leuke verrassing die je goed kunt gebruiken op survival. Vrijdagmorgen is er voor de mooiste creaties van élke leeftijdsgroep nog een extra prijs!!

In de hal staat een prachtige boekentafel met boeken, CD’s en DVD’s voor kinderen én volwassenen. Kom gerust een kijkje nemen of er iets tussen ziet, voor jezelf… of een voorraadje om cadeau te geven…

Bekijk de foto’s van vandaag op de foto-pagina!

Reacties zijn gesloten.