2017 Maandag

Op 14 augustus 2017 20:46 geschreven door nathan

Wát een avontuur deze week. Als je op ontdekkingsreis gaat…. heb je heel veel spullen nodig! We hoorden vandaag wat een kompas is, héél belangrijk als je moet weten welke richting je uit moet! Een kompas wijst je altijd de goede weg!


Koby Kameel, was óók op zoek naar de goede weg, ze had zelfs een verrekijker om goed alles te zien!

Sam en Jiddo (die zijn gaan studeren) maar hun broertjes Co en Lubus zijn op survival in Thailand. Zij hadden gelukkig wél een goed kompas bij zich om de weg te vinden in de jungle. De vader van Co, Professor ten Schapper had namelijk een belangrijk document gevonden over een bron met bijzonder water! Natuurlijk zijn de vrienden meteen op pad gegaan om de ruïne van de tempel te zoeken waarover in het document gesproken word….
Wát een toestand toen ze ruzie kregen en het kompas kapot viel op de grond, toen raakte ze helemaal verdwaald…!
Gelukkig konden ze via skype de Professor bereiken, die een verhaal vertelde over wijze mannen die heel lang geleden een ster gebruikte als kompas die ze maandenlang volgden en zo het kindje Jezus vonden…
Het veranderde vast hun hele leven…. want nu werd Jezus hun kompas! Hun bijzonder tocht werd zo een TOP SURVIVAL!
Daarna gingen de vrienden weer vol moed op pad… en vonden de tempel!
Zouden ze nu ook die bijzondere bron vinden?

Alle kinderen kregen een eigen T-shirt wat de onderbouw en middenbouw prachtig versierde met allerlei spullen die je nodig hebt op survival! Bovendien kreeg iedereen een sjaaltje van camouflagestof. Ze zijn klaar voor de (t)p survival!
De allerkleinste kregen nog een mapje mee waar elke dag een kleurplaat en het vertelde Bijbelverhaal in komen.

De oudste groep (groep 6, 7 en 8) zijn begonnen aan een heel bijzondere ster, net zoals de wijze mannen volgden uit het Bijbelverhaal. In het achtergedeelte van de grote Kerk is weer druk gezaagd!

Alle kinderen kregen na afloop een waterflesje mee naar huis. Het is de bedoeling dat ze hiermee iets moois gaan knutselen, alleen kleuren en versieren óf erin knippen tot een bijzonder werkstuk…. ze mogen het helemaal zelf bedenken! Als het werkstuk deze week wordt ingeleverd bij de inschrijftafel krijgen ze direct een hele leuke verrassing die je kunt gebruiken bij de survival én natuurlijk is er op vrijdagmorgen voor elke leeftijdsgroep een prijsuitreiking voor de áller mooisten!!

Je kunt de foto’s van vandaag hier bekijken.
Snel kijken!

Reacties zijn gesloten.