2017 Donderdag

Op 18 augustus 2017 18:11 geschreven door nathan

Wat een gezellig gezicht al die groene T-shirts in het dorp! Leuk dat er weer zoveel kinderen komen.

Na het enthousiaste meezingen en springen met de prachtige liedjes van de VBW band, vertelde Rhodé dat Koby Kameel in een heel slechte bui was. Hij had nergens zin in en vond niets meer leuk. Rhodé had gelukkig een goede remedie…. ze gaf hem een verrekijken op zijn snuit zodat hij al die vrolijke kindjes in de zaal kon zien….. doordat hij wat verder kon kijken dan zijn eigens sombere gevoel…werd Koby daar weer helemaal vrolijk van!

In het toneelstuk hadden Co en Lubus weer heel veel pech… opeens waren de waterflesjes verdwenen en toen kregen zo zoveel dorst! Toen ze de flesjes eindelijk vonden zat er een gemene brief in en helemaal geen water. Co en Lumbus begrepen dat de geheimzinnige tegenstander hier achter zat en probeerde met de verrekijker goed vooruit te kijken of hij nergens aan kwam….
Ze skypte ook met de Professor om het allemaal te vertellen, en de Professor wist een mooi verhaal uit de Bijbel over iemand die ook ver vooruit mocht kijken van God. Het was een vriend van Jezus. Tegenstanders van Jezus namen hem gevangen en brachten hem voor straf naar een eenzaam eiland. Daar mocht hij van God een kijkje in de toekomst nemen. Deze man – Johannes – schreef alles wat hij zag in een visioen (een soort droom als je wakker bent) op in een boek, je kunt dit nog lezen in het laatste hoofdstuk van de Bijbel. Johannes zag heel moeilijke beelden, hij werd erg verdrietig wat hij eerst zag, want het ging niet goed met de mensen op de aarde, er was veel geweld en verdriet, en de mensen die van Jezus hielden werden slecht behandeld. Daarna mocht hij nog verder kijken…. wat hij toen zag was zó mooi!
Een stad helemaal van goud en edelstenen, schitterend gewoon, en iedereen die daar was was blij, want God woonde bij hen. Er was geen dood, ziekte of verdriet meer…. wát een mooie toekomst!
De jongens werden er ook helemaal enthousiast van en gingen weer druk verder zoeken naar de bron van het Leven (ook natuurlijk omdat ze nog steeds zo’n dorst hadden).
Opeens kreeg toch de geheimzinnige tegenstander hen te pakken en bond ze stevig vast.
Zouden ze het morgen voor elkaar krijgen om zicht te bevrijden? En wat zag Lumbus voor een stukje muur tussen de rotsblokken door?
We zijn benieuwd!

De kleintjes maakten prachtige kijkdozen, je werd helemaal blij als je daarin kijkt!
Bovendien werden alle kijkdozen van binnen verlicht met een eigen lampje!

De middengroep versierden een waterflesje van onder tot boven met allerlei gekleurde kantjes en linten, het was een prachtig gezicht!

Bij de bovenbouw is het goed te zien hoe mooi de werkstukken worden. Het zaagwerk is klaar, het zijn prachtige klokken gemaakt in een ster, die door een ingenieus systeem aan alle kanten zijn licht schijnt!

De ingeleverde werkstukjes zijn zó mooi!!! We zijn helemaal sprakeloos van zoveel creativiteit (uiterlijk morgen kunnen ze nog worden ingeleverd). Snel nog even doen, wat je krijgt een prachtige prijs!

Ook zijn er nog prachtige boeken, CD’s en DVD’s te koop op onze boekentafel in de hal…

Morgen is jammer genoeg al de laatste dag…. gelukkig is er a.s. zondag nog een VBW Welkomsdienst om 10.00 uur in de Grote Kerk, deze staat nog helemaal in het teken van de Vakantie Bijbelweek!!

Komen jullie ook?

Bekijk de foto’s van vandaag op de foto-pagina.

Reacties zijn gesloten.