2017 Dinsdag

Op 15 augustus 2017 18:57 geschreven door nathan

Wat zingt iedereen goed mee met de VBW-muziekband. En het liedje ‘onder, boven, voor en achter..’ daar moet je wel héé’l goed bij nadenken…! Complimenten hoor, dat jullie allemaal zo goed meedoen! Ook het themalied vind ik heel bijzonder, weet je wat de tekst is?
“We gaan achter Jezus aan, hoe ver de weg ook gaat. Hij is de beste Gids die er bestaat. De allerbeste Gids die er bestaat.”


Koby Kameel had een probleem, gisteren ging het over een kompas…. maar eigenlijk wist ze helemaal niet goed wat een kompas is! Gelukkig konden de kinderen in de zaal dat heel precies aan haar uitleggen. Zou ze wel weten wat een routekaart is?

Co & Lumbus hadden nu de tempel wel gevonden….. maar waren elkaar steeds kwijt! Hadden ze heel vroeger een geheime draaideur in die tempel gebouwd waar ze steeds per ongeluk door heen vielen…. Poeh poeh!
Lumbus had het helemaal zwaar, eerst werden er plotseling kleine spinnetjes naar het toe gegooid en daarna kwam er opeens een grote slang uit de lucht vallen…..
Zou de geheimzinnige tegenstander daar meer van weten?

Gelukkig kon Professor ten Schapper de jongens gerust stellen. De spinnen waren niet giftig!
Hij had trouwens een hele oude routekaart gevonden waarop ook de geheime draaideur stond getekend! Fijn dat hij de jongens dit allemaal kon uitleggen.
De Professor vertelde trouwens nog een verhaal uit de Bijbel waar hij aan moest denken over een rijke man die wel meer dan 1500 km. ging reizen om een oud document te kopen… maar eigenlijk begreep hij er niet veel van… Wát bijzonder dat er toen net een man met hem meereisde die helemaal kon uitleggen wat er in dat oude geschrift stond (het Bijbelboek Jesaja 53)…. hij vertelde zelfs dat het écht allemaal was uitgekomen! Het ging over iemand die werd mishandeld en gedood voor iets wat Hij niet gedaan had, alleen omdat Hij – door die straf te dragen – alle mensen kon redden dat zij niet óók meer gestraft zouden worden voor alle verkeerde dingen die ze zouden doen….
Weet je over wie er zo lang geleden al was geschreven? Over de Heere Jezus, alles is precies zo uitgekomen. Jezus wilde de straf dragen voor álle mensen, Hij houdt zoeel van iedereen dat Hij heel dicht bij hen wil zijn….. Jezus is daarna weer levend gemaakt door Zijn hemelse Vader en wil daarom tot op de dag van vandaag voor de mensen zorgen en hen vergeven als ze iets hebben gedaan waar ze spijt van hebben. Je kunt Hem niet zien, maar zeker wel voelen dat Hij bij je is als je Hem nodig hebt. Je mag ook altijd met Hem praten (dat kan door te bidden) en in de Bijbel kun je lezen wat Hij heeft gezegd.

De kleintjes waren druk in de weer met vilt en plak oogjes en de middenbouw maakten muziekinstrumenten van pringle bussen, linten en kralen.

Bij de oudste groep in het koor van de Grote Kerk was het weer zweten! Er werd nog heel druk sterren gezaagd.

Er zijn al een paar prachtige werkstukjes ingeleverd die de kinderen hebben gemaakt van de waterflesjes. Iedereen die zijn werkstuk inlevert krijgt direct een hele leuke verrassing die je super goed gebruiken kan als je op survival gaat!. Het kan de hele week nog worden ingeleverd, we zijn benieuwd naar de resultaten!
Op vrijdag is er nog een prijsuitreiking voor de allermooiste van elke leeftijdsgroep….dus, snel aan de slag.
Na afloop vrijdag mag je je mooie werkstuk gewoon weer mee naar huis nemen!

Van bakkerij het Stoepje was er voor elk kind bij de uitgang een heerlijke krentenbol….. Bakker bedankt!!

Tot morgen!!

Reacties zijn gesloten.