2016 Blog woensdag

Op 17 augustus 2016 20:56 geschreven door nathan

Hebben jullie wel eens een surpriseparty meegemaakt? Dat is als je iemand met een feestje gaat verrassen die zelf helemaal nergens van weet. Koby de Kameel organiseerde zo’n verrassingsfeestje voor de juf. Ze had een telefoongesprek afgeluisterd waarin ze hoorde dat de juf helemaal overwerkt en verdrietig was en dat ze daarom haar verjaardag niet wilde vieren. Wat was de juf blij met deze grote verrassing! 

Sam en Jiddo waren ook bedroeft. Ze waren niet alleenhet perkament kwijtgeraakt maar ook zelf bijna bezweken omdat ze niet genoeg water hadden meegenomen in die hete woestijn. Gelukkig had Battal hen met de verrekijker in de gaten gehouden en kwam hij net op tijd om hen wat te drinken te geven.
Door een skype gesprek met Jiddo’s vader, professor ten Schrapper kwamen ze er achter dat ze het perkament nog op een foto hadden. De professor herkende de tekens die erop stonden en kon hun alles over de betekenis van het papier vertellen. Wat waren Sam en Jiddo blij!


Jiddo vertelde weer een verhaal uit de Bijbel van 2 mensen die eerst heel verdrietig waren, en daarna heel blij…. weet je nog hoe dat ging? Hun vriend Jezus was vals beschuldigd door slechte mensen en voor straf gedood en dat terwijl Hij nog nooit iets verkeerd gedaan had. Er kwam een man met hen meelopen die uitlegde dat Jezus de Zoon van God was en dat Hij is gestorven voor alle verkeerde dingen die de mensen hebben gedaan. Door Hem hoeven ze nu geen straf meer te krijgen als ze er spijt van hebben. Hun diepe droefheid slaat om in grote blijdschap. Terwijl ze met de man eten begrijpen ze alles en zien ze pas dat het Jezus zelf was die met hen at. Jezus is écht weer levend geworden…! Als je dus spijt hebt van iets dat je verkeerd hebt gedaan, wordt het altijd vergeven door God als we Hem daarom bidden. Wat super bijzonder is dat!

De jongste groep maakten een grote placemat met allerlei invulspelletjes daarop. Er zit zelfs een stift bij die je daarbij kunt gebruikten, en het bijzondere is dat je het daarna óók weer kunt uitvegen!

De middenbouw maakte prachtige poppetjes van houten lepels en de werkstukken van de onderbouw vorderen steeds verder…. Sommige kinderen zijn al druk aan het schilderen!

Bekijk hier de foto’s van vandaag!

We hebben allemaal weer genoten!

Tot morgen!

Reacties zijn gesloten.