2016 Blog maandag – Een tafel vol….. geluk

Op 15 augustus 2016 14:21 geschreven door nathan

Dag 1 – Wát ziet ’t Web er smakelijk uit!!, overal bordjes met lekkere versiering…. De kinderen uit de onderbouw en middenbouw hebben hun gele T-shirts óók helemaal versierd met lekker eten!!

Kobayashi de Kameel (zeg maar Koby…) had ook al van die lekkere cupcakes gemaakt voor een wedstrijd…. Maar wat denk je….. waren ze gestolen. Wát gemeen was dát! Toen hij er achter kwam wie de dief was kreeg deze gelukkig heel veel spijt!

Sam en Jiddo zijn helemaal in Afrika, in de grote woestijn, de Sahara. Daar is het écht super heet. (kijk maar eens op het filmpje op de home pagina van deze site…)
Toen ze een souvenir gingen kopen vonden ze bij toeval een perkament (heel oud!) met daarop de tekst “het geheim van het medaillon geeft alle macht.…” Natuurlijk gaan ze daarnaar op zoek! Ook ontmoeten ze Battal, die allerlei mensen van hun geld heeft berooft. Sam en Jiddo zijn hier erg boos over en confronteren de boef met hoe gemeen dat is. Battal krijgt heel erge spijt en wil een beter mens worden. Sam en Jiddo nodigen hem uit om met hen mee te eten!
Battal werkte voor de Zwarte Sjeik… hoe zou deze het vinden dat Battal geen gemene dingen meer voor hem wil doen..?
Zouden Sam en Jiddo het medaillon vinden en zou de Zwarte Sjeik hen met rust laten…..?

Jiddo vertelde nog een bijzonder verhaal uit de Bijbel over een man die Zacheüs heet en ook mensen hun geld afhandig maakte. Na een ontmoeting met Jezus kreeg hij heel erge spijt en wilde net als Battal een beter mens worden! Zacheüs kon niet geloven dat Jezus bij hém wilde eten, terwijl hij juist zo slecht was! Jezus houdt van iedereen, als je Hem in je leven toe laat krijg je een ander, nieuw leven! Je wilt dan juist, net als Jezus, vriendelijk zijn voor iedereen, zo word je pas écht gelukkig!
Bij Jezus aan tafel, is een tafel vol…..geluk!

Alle kinderen kregen een eigen geel T-shirt aan en de onderbouw en middenbouw hebben deze versierd met lekker eten!. De allerkleinste kregen een mapje mee waar elke dag een kleurplaat en het vertelde Bijbelverhaal in komen.

De oudste groep (groep 6, 7 en 8) zijn begonnen aan een heel bijzondere standaard. Er moet gezaagd en geschilderd worden… het is een gezellige drukte in het achtergedeelte van de grote Kerk….

De kinderen van de onderbouw en middenbouw kregen na afloop een kartonnen bord mee naar huis. Het is de bedoeling dat ze het bord gaan versieren en er iets te eten op kleuren, verven óf knutselen, …. ze mogen het helemaal zelf bedenken! Als het werkstuk deze week wordt ingeleverd bij de inschrijftafel krijgen ze direct een leuke verrassing én natuurlijk is er op vrijdagmorgen voor elke leeftijdsgroep een prijsuitreiking voor de áller mooisten!!

De bovenbouw heeft een nog groter uitdaging…. de VBW zoekt vloggers…! Ze mogen een eigen vlog maken over wat ze op de VBW hebben beleeft, gehoord of meegemaakt, misschien iets over het Bijbelverhaal, of de Knabbel en Babbel…. Als het maar te maken heeft met het thema: “aan tafel”.
Op deze site kun je zien hoe je het filmpje bij ons kunt ‘inleveren’.
We zijn heel benieuwd!!

Je kunt de foto’s van vandaag hier bekijken

Reacties zijn gesloten.