2016 Blog donderdag

Op 18 augustus 2016 20:20 geschreven door nathan

Wát een feestelijke dag vandaag.
Weer zóveel kinderen in vrolijk versierde T-shirts, blije gezichten en prachtige werkstukken!
Voor Rhodé was het óók feest! Koby de Kameel was kwijt. Alle kinderen hielpen zoeken. Rhodé was zo blij toen hij weer was gevonden dat ze meteen een vreugde dans maakte!

Sam en Jiddo vonden vandaag het medaillon, je raadt het nooit….. het bleek dat Battal hem al jaren gewoon om zijn nek had hangen….! Hij had het medaillon vroeger van zijn ouders gekregen voor hij bij hen was weggelopen. Doordat hij zijn kleding eroverheen droeg hadden de jongens dat nog niet gezien. Battal wist niet dat het medaillon zo bijzonder was, pas toen de Zwarte Sjeik het van hem af wilde nemen begreep hij dat het tóch wel waardevol moest zijn. Gelukkig kwamen Sam en Jiddo net op tijd om de Zwarte Sjeik weg te jagen. Daarna moesten Sam en Jiddo samen met Battal weer allerlei moeilijkheden overwinnen, want de Zwarte Sjeik bleek de brug, waar ze over moesten, te hebben opgeblazen! Gelukkig werd er met de hulp van de kinderen een oplossing worden gevonden en konden ze tóch verder.
Battal wilde eigenlijk niet meer mee. Hij wist dat hier vlakbij zijn ouders woonden en hij was bang dat ze hem niet meer wilden zien….. want dat had de zwarte Sjeik hem al die jaren verteld.
Maar wát bleek toen ze bij de tent van Sjeik Hakim kwamen….. hij bleek Battal’s vader!!!. Wat was Sjeik Hakim gelukkig! Natuurlijk was het helemaal niet waar geweest wat de zwarte Sjeik had wijsgemaakt aan Battal. En wilden zijn ouders hem super graag weer terugzien. Zijn vader had al die jaren naar hem op de uitkijk gestaan! Wát een feest! Het medaillon bleek een heel belangrijk familiestuk. Degene die het droeg was de machtigste man in de familie!

Sam wist dat er in het boek van God, de Bijbel, ook een verhaal staat over en zoon die net als Battal was weggelopen. Pas na heel lange tijd, toen al zijn geld op was, ging hij terug naar huis. Hij dacht dat zijn vader wel heel boos op hem zou zijn, en wilde best bij hem gaan werken als knecht. Maar wat bleek… ook zijn vader had al die tijd naar hem op de uitkijk gestaan. Er kwam daar ook een heel groot feest met allemaal lekker eten. Het werd een tafel vol….. feest!
En weet je wat Sam óók vertelde, de vader uit het verhaal was eigenlijk net als God (onze hemelse Vader). Hij houdt zo veel van ons, dat zelfs als we niet meer naar hem willen luisteren, en allemaal dingen doen waar Hij verdriet van heeft… hij blijft hopen dat we weer terug komen en kijkt altijd naar je uit!!
Bijzonder toch dat als je spijt hebt dat je Hem bent vergeten en weer dicht bij Hem wil gaan leven dat Hij dan zo blij is, dat er zelfs een feest is in de Hemel voor jou!!

De kinderen uit de jongste groep hebben eerst cup cakes versierd, en daarna een feestelijke slinger gemaakt!
De middengroep was druk in de weer met gekleurd zand om een theepot te versieren met daarin opgeborgen een theezakje en een theebeker!

De bovenbouw zijn met hun bijzondere standaard al super ver gekomen. Alle gezaagde handen, voeten en harten krijgen een kleurtje. Zondag bij de speciale VBW-dienst zijn de standaards af en zijn ze in de grote Kerk te bewonderen!

Morgenochtend kunnen de kinderen nog hun versierde kartonnenbordjes inleveren. Er is dan niet alleen voor allemaal een leuke verrassing, maar na het toneelstuk is er ook nog de prijsuitreiking voor de mooiste borden en vlog filmpjes voor alle leeftijdsgroepen. Na afloop morgenochtend is er ook nog “een tafel voor…..iedereen!”, want dan gaan we met elkaar pannenkoeken eten! Daarom duurt de VBW morgen tot 12.30 uur.

 

Bekijk hier de foto’s van vandaag!

Eén reactie op “2016 Blog donderdag”

 1. Ella schreef:

  Hoewel we maar twee keer konden komen , wat we achteraf wel erg jammer vonden Merkte ik dat er zoveel liefde in deze VBW werd gestoken.
  Zoveel blijde gezichtjes mooie liedjes en zoveel inzet door zoveel vrijwilligers.
  Bij terug kijken van deze twee dagen , raakte ik zelfs ontroerd omdat jullie met dit alles het evangelie bij de kinderen bracht.
  Dat in de wereld waar ook veel kinderen niet over God mag horen.
  Laat staan er in geloven, ik wil jullie bedanken voor de warmte , liefde en jullie prachtige inzet zonder jullie valt er niets te organiseren.

  Wij hopen dat we volgend jaar weer kunnen komen en dat de vakanties gelijk lopen .
  Omdat wij uit Wilnis komen,

  Lieve gr uit Wilnis van Ella Hulsman en tuurlijk Hessel