2016 Blog dinsdag

Op 16 augustus 2016 22:13 geschreven door nathan

Wát een spannend begin van de dag. Sam en Jiddo werden vastgehouden door de Zwarte Sjeik….brrrr wát een griezel.


Ze moesten allemaal klusjes doen. Wat deed de Zwarte Sjeik gemeen zeg, ze deden nooit iets goed en moesten zelfs zijn handen helemaal wassen. Gelukkig heeft Sjeik Hakim Almuluk hen gered, hij gaf hen te eten en te drinken en hij waste zelfs hun handen in een schaal water omdat deze helemaal vies waren geworden door al het woestijnzand!

Sam wist een verhaal uit de Bijbel dat daar wel een beetje op leek…! Jezus ging eten met zijn vrienden. Doordat iedereen op sandalen door de stoffige straten had gelopen waren al hun voeten erg vies geworden. Het was dan ook de gewoonte dat een knecht eerst alle voeten ging wassen voordat met de maaltijd begonnen zou worden. Maar…. er was geen knecht, en alle leerlingen van Jezus voelden er niets voor om dat laag-bij-de-grondse werk te gaan doen. Maar Jezus stond op en begon ieders voeten te wassen…. De leerlingen schaamden zich toen heel erg dat Jezus, die de Zoon van God was, dit werkje wél wilden doen. Jezus maakt duidelijk wat Hij heeft gedaan en waarom. Het wassen van de voeten is een voorbeeld hoe de leerlingen zich ten opzichte van elkaar moeten gedragen: nederig, dienstbaar, liefhebbend. Jezus laat ons zien dat we elkaar moeten helpen. Als je van elkaar houdt, dan help je elkaar. Niemand is meer of minder. Zó wil Jezus dat we met elkaar omgaan. Dát is bijzonder!
Het werd een tafel vol….. liefde!

Koby de Kameel wilde juist lekker gaan zwemmen toen ze opeens moest gaan helpen met onkruid wieden…. eerst had hij geen zin en deed helemaal niet zijn best. Tót hij begreep dat dat helemaal niet aardig was en wat bleek…. toen hij alle onkruid had opgeruimd stonden er heerlijk poffertjes voor hem klaar! Het is veel fijner als iedereen aardig voor elkaar is en elkaar helpt…. dáár wordt je blij van!

De kinderen van de jongste groep kregen allemaal een schortje dat ze prachtig gingen versieren. Er stond óók nog wat op: “Jezus zorgt voor jou…. voor wie zorg jij?
In de middenbouw werden bordjes onderhanden genomen met allerlei tinten blauw zodat ze van prachtig Delfsblauw aardewerk leken!
De oudste groep is nog steeds enthousiast aan het zagen. Er zijn verschillende varianten van de bijzonder standaard….. er worden handen en voeten, maar ook harten gezaagd. We zijn erg benieuwd naar het resultaat!

De eerste vlog filmpjes zijn al klaar, en door verschillende kinderen van de onder en middenbouw zijn al prachtig versierde borden met heerlijke geknutselde gerechten ingeleverd. Voor iedereen die aan deze wedstrijd meedoet is er een leuke verassing…..
Vrijdagmorgen is er ook nog een prijsuitreiking voor elke leeftijdsgroep.

 

Bekijk de foto’s van vandaag hier.

Reacties zijn gesloten.