2015 Verslag woensdag

Op 19 augustus 2015 19:07 geschreven door nathan

Wat zijn er elke dag veel kinderen!! Zovéél gele bouwhesjes zijn er dat de hele grote zaal geel kleurt!! En toen Sam en Jiddo met hun zaklantaarns de zaal in schenen gaven al die strepen op de hesjes ook nog licht (ga dat thuis maar eens proberen!)

Het thema-lied gaat elke dag beter, de gebaren van de architect, de elektricien, schilder en timmerman worden fanatiek meegedaan, knap hoor!!
Ook het lied van het gebed kunnen veel kinderen al met hun ogen dicht. Weet je hoe het gaat?

“Als ik mijn handen vouw
en mijn ogen sluit,
weet ik dat U op me wacht.
Ik vertel U graag
wat ik deed vandaag,
ik voel dat U naar me lacht.
Er is geen vraag die ik niet stellen mag,
niets wat ik niet zeggen kan.
U luistert stil
naar wat ik vragen wil
en alles waar ik U voor dank.

Refrein:
Vader, ik dank U,
dat ik danken mag.
Dank voor uw liefde,
voor uw zorg elke dag.

Voor de mensen in oorlog,
alleen en verdrietig,
mensen met honger en pijn.
Voor de mensen die vluchten
op zoek naar de vrede,
bid ik: ‘Heer, wilt U dicht bij hen zijn”.

Wát bijzonder dat we zomaar met God mogen praten en dat Hij ons altijd hoort. We mogen Hem ook vertellen over de mensen om ons heen, over ons verdriet, en wat we voor moeilijke dingen meemaken, of zien op de TV. God hoort ons altijd!

Sam en Jiddo wilden het tuinhek gaan schilderen, maar niemand kon hun vertellen hoe dat moest, ze kregen niet eens de verfbus open!!! Er zat geen drukknopje aan, en ertegen praten hielp ook niet….. de timmerman en kampioen-schilder wilden ook niet eens vertellen hoe ze de pot open konden krijgen en gingen er snel vandoor. Wat waren Sam en Jiddo teleurgesteld…. waar ze helemaal niet op zaten te wachten was dat toen  ook nog manke Han langs kwam om te vragen waarom ze zo sip keken. Sam en Jiddo deden heel lelijk tegen hem in de hoop dat hij snel weer door zou lopen. Weet je wat zo bijzonder was, dat juist manke Han hen wél wilde helpen, ondanks dat ze zo naar tegen hem deden. Zo konden ze het hekje tóch nog een mooi kleurtje geven. Jiddo wist nog een verhaal uit de Bijbel dat óók ging over iemand die geholpen moest worden en waarbij de eerste belangrijke mannen die langskwamen snel doorliepen. Pas een man die bij een groep mensen hoorden die men niet zo aardig vond, ging wél helpen, hij betaalde zelfs een herberg (hotel) voor de man die hulp nodig had.
Als je van God houdt wil Hij ook graag dat je de mensen om je heen helpt. Niet alleen de mensen die je aardig vindt, maar óók de mensen die niet zo aardig voor je zijn (net als manke Han ook deed). Zo geeft Gods liefde kleur aan je leven, en ook aan het leven van de mensen om je heen (net zo als een schilder kleur geeft aan iets wat eerst niet zo mooi was…)

Hein Haan was óók al heel aardig geweest voor Piet Piepkuiken ondanks dat deze hem zo gepest had dat zelfs zijn vlerken er nog pijn van deden.

Toen Piet zelf erg met zijn fiets was gevallen, mocht hij bij Hein achterop…. dus niet, eigen schuld dikke bult, maar aardig zijn omdat God dat graag wil! Dáár wordt iedereen blij van!

De kleinste kinderen gingen aan de slag met echte verf. Ze maakten een paar prachtig geschilderd verfblikken met een touwje eraan zodat je erop kan ‘stelt’-lopen! De handjes waren vaak net zo bont gekleurd als de blikken…. maar wat hadden ze allemaal een lol!

De middengroep maakten van kwasten prachtige poppetjes, allemaal waren ze verschillend, maar allemaal even mooi!

Bij de bovenbouw beginnen de bouwlampen al vorm te krijgen. Na het zagen wordt er gesoldeerd om alle lampjes erin met elkaar te verbinden. Daarna hoeft alleen de stekker er nog maar aan…. Het worden al echt bouwvakkers!!

Er zijn al prachtige werkstukjes en versierde platen ingeleverd …. alle kinderen die hun werkstuk inleveren krijgen een leuke verrassing. Vrijdagmorgen is er voor de mooiste creaties van élke leeftijdsgroep nog een extra prijs!!

In de hal staat een prachtige boekentafel met boeken, CD’s en DVD’s voor kinderen én volwassenen. Kom gerust een kijkje nemen of er iets tussen ziet, voor jezelf… of een voorraadje om cadeau te geven…

Bekijk de foto’s van vandaag op de foto-pagina!

Reacties zijn gesloten.