2015 Verslag vrijdag

Op 21 augustus 2015 19:20 geschreven door nathan

Oh wat jammer, het was vandaag al de laatste dag van de Vakantie Bijbelweek!! Gelukkig is er a.s. zondag nog een speciale VBW-dienst voor alle kinderen (én iedereen die ze nog méér mee willen nemen…) Het begint op 23 augustus om 10.00 uur in de Grote Kerk in Loenen. Deze bijzonder dienst staat nog helemaal in het teken van “Werk in uitvoering” én alles wat we hebben gezien, gedaan en geleerd de afgelopen week op de Vakantie Bijbelweek!! Kom je ook?
Je mag óók om 9.45 uur weer naar ’t Web toekomen, dan lopen we er met elkaar naar toe…

Vandaag was nog een super leuke dag met een hele enthousiaste VBW-band en haast nóg enthousiastere kinderen!! Er zijn elke dag wel meer dan 100 kinderen geweest, dát is bijzonder!
Al die gele VBW-bouwhesjes op straat dát kan niemand gemist hebben!

Hein Haan was heel verdrietig, hij had een 1 voor zijn spreekbeurt gekregen. Margreeth vond dat wel heel zielig voor hem, maar toen ze hoorde dat hij helemaal niets had voorbereid, niets had opgeschreven of er zelfs over nagedacht….. toen vond ze het zijn verdiende loon.
Je kunt pas een goed cijfer halen als je je goed hebt voorbereid, de basis van je spreekbeurt is dat je er alles over moet lezen of opzoeken…

Ook in het verhaal uit de Bijbel dat Sam vandaag vertelde in het toneelstuk ging daar over. Twee mensen bouwden een huis, één ging heel goed voorbereid aan het werk, hij zocht een stevige rots uit en bouwde zijn huis daar boven op. De andere man dacht er heel makkelijk over, hij zocht zomaar ergens een plek uit en keek helemaal niet of de ondergrond wel stevig was. Toen het heel erg ging regenen bleef het huis op de rots stevig staan, het huis dat op het zand was gebouwd spoelde weg en er bleef niets van over. God is onze rots (Jezus hoort ook bij God), als we dicht bij Hem blijven door de dingen te doen zoals Hij het graag ziet, bijvoorbeeld geen lelijke dingen zeggen, mensen helpen (ook als je ze eigenlijk niet zo aardig vind…) en veel van Hem houd, dat geeft dat een heel veilig gevoel (net als het huis op de rots veilig stond) want Hij blijft altijd van je houden en blijft altijd bij je, je kunt Hem alles vertellen, Hij luistert altijd!

De boef in het toneelstuk kreeg heel veel spijt dat hij zo slecht was geworden. Hij vroeg of Sam en Jiddo hem wilde vergeven, en hij wilde voortaan alleen maar goede dingen doen.
Het was fijn dat Sam en Jiddo zo ook het kistje met de brief terugkregen die de boef afgepakt had, want toen konden ze lezen dat de architect die lang geleden het huis had ontworpen en gemaakt, graag weer wilde helpen om het helemaal mooi te maken. Het mooie was ook nog dat hij daarvoor helemaal geen geld wilde hebben! Hij houdt zoveel van het huis dat hij zo mooi gemaakt had, dat hij er alles voor over had.

Eigenlijk lijkt de architect zo wel een beetje op God (hij noemt God zelfs de Grote Architect!) God houdt óók zoveel van ons! Hij heeft ons prachtig ontworpen en gemaakt,
Als je wel eens dingen doen die niet goed zijn, of door erge dingen om je heen voelt het of je een beetje kapot bent van binnen. .. Dan vindt God dat óók verdrietig, Hij wil graag dat je weer helemaal gelukkig wordt. Daarom mag je altijd aan God vragen of Hij alle verkeerde dingen wil vergeven en of Hij dicht bij je wil zijn zodat je je weer fijn gaat voelen. Daarvoor hoef je niet te betalen, Hij doet het omdat Hij zoveel van je houdt.
Daar wordt ik nou helemaal blij van want wat is dát bijzonder zeg! Zul je dat nooit vergeten?

Met hulp van de kinderen werd het hele lelijke huis weer helemaal mooi opgebouwd. Eerst moest er een stevige basis onder, een gemetseld fundament, want dan staat het huis heel stevig, daarna werden de wanden en het dak weer helemaal mooi gemaakt.
Het is nu weer een écht mooi huis geworden, net zoals de architect had beloofd.

De jury die de mooiste werkstukjes moest kiezen uit alle kunstwerken die waren ingeleverd hadden een héél moeilijke taak, het liefst wilde ze iederéén wel een prijs geven! Ze waren allemáál zo bijzonder!!

Alle kinderen van de onder- en de middenbouw deden heerlijk gekke spelletjes waarbij er natuurlijk veel dingen werden gedaan die met de bouw te maken hebben…
De bovenbouw was nog steeds heel druk met hun bouwlampen. Het solderen was zó moeilijk dat de lampen zondag pas klaar zijn. Ze liggen dan allemaal in de Grote Kerk
Alle kinderen kunnen hun lamp dan meenemen als ze naar de VBW-dienst gaan.

Tenslotte gingen alle kinderen (moe maar voldaan) naar huis, ze kregen nog een speciale VBW-CD mee met verhalen en een heleboel liedjes erop. En als verrassing was er nog een heerlijk ijsje die we kregen van Slager van de Berg (slager bedankt!!)

Met al die prachtige bouwhesjes (met lichtgevende strepen) wordt het de komende tijd veel veiliger in Loenen. Draag het maar veel, bijvoorbeeld als je gaat fietsen, of in het donker nog ergens naar toe moet…wees niet bang, God is altijd bij je…..

Kijk voor de foto’s op de foto-pagina!

Reacties zijn gesloten.