2015 Mail woensdag De boeven

Op 19 augustus 2015 19:08 geschreven door nathan

Het was vandaag weer een spannende dag op de Vakantie Bijbelweek! Wij zijn de boeven en zoals jullie weten doen boeven allerlei dingen die heel gemeen zijn! Niemand vindt ons daarom aardig.!!
Nou, wij vinden Sam en Jiddo helemaal niet aardig, omdat ze steeds komen rondneuzen op onze verstopplek! Elke keer proberen we bang te maken zodat ze niet meer terug komen en we rustig naar het geheim kunnen zoeken. Gisteren hebben we ze in het donker opgesloten in het oude huis. Wat waren ze bang hè, net goed!! Het was wél een pech dat de eigenaar van het huis ze weer kwam bevrijden.
Maar toen ze vandaag toch weer terugkwamen hadden we een écht goed bedacht, vonden jullie óók niet? Slim van ons hè om ‘ga weg’ op het hekje te schilderen….. zag je dat Sam heel hard wilde weglopen! Het leek wel een beetje op het verhaal dat Jiddo vertelde uit het boek van God, de Bijbel. We hadden ons verstopt achter het huis en konden het daarom heel goed horen.
Daar was iemand berooft en die lag heel gewond op straat en de twee belangrijke mannen die langs kwamen gingen niet helpen….nee, ze liepen net zo hard weg als Sam deed toen hij onze tekst op het hekje zag!
Wij snappen dat wel, want wij zijn heel slecht en doen dus alleen slechte dingen, wij zouden natuurlijk ook niet iemand helpen als we er niets aan zouden verdienen….
Maar snappen jullie nou dat die man die als laatste langs kwam lopen (die hoorde bij een groep mensen waar niemand iets mee te maken wilde hebben), dat juist deze man wél ging helpen?
Hij ging helemaal voor de gewonde man zorgen en betaalde zelfs een hotel voor hem!
Soms hebben we wel een beetje spijt dat we zulke gemene boeven zijn geworden…. eigenlijk zijn we wel een beetje jaloers op die gewonde man, omdat er uiteindelijk iemand was die écht aardig voor hem was!
Wij zijn helemaal niet aardig, en niemand vindt ons daarom aardig…… maar dat is natuurlijk wél onze eigen schuld!

We zijn benieuwd of Sam en Jiddo morgen nog terug durven te komen bij het vervallen huis….. kom je weer kijken morgen?

Heb je al wat moois gemaakt van de bouwvakkers-bouwplaat die je hebt gekregen? Toen we door de hal slopen op weg naar het vervallen huis zagen we al prachtig gekleurde platen, en ook werkstukjes liggen!! Iedereen die iets inlevert krijgt een leuke verrassing hebben we gehoord, dus hopen we dat morgen óók jou werkstukje of tekening erbij staat !!

Hier staan de foto’s van vandaag, ga dus maar snel kijken of je er óók op staat!

groeten van
de boeven

Reacties zijn gesloten.