2015 Mail maandag Hein de Haan

Op 17 augustus 2015 19:58 geschreven door nathan

Hallo allemaal,

Toen ik vanmorgen met Margreeth ging praten werd ik wél een beetje heinverlegen toen is zóveel kinderen zag!! Wel meer als 100!! Leuk dat jullie speciaal voor mij gekomen zijn…… grapje!!

Wát een pech hè, dat ik geen kippenhok meer heb om in te wonen, wél lastig nu het de hele dag regent. Daarom had ik besloten om zelf een nieuw kippenhok te gaan bouwen….ik heb wel nog nooit getimmerd, maar dat kan toch niet zo moeilijk zijn? 

Margreeth zegt dat dat niet zo’n veilig idee is, als het hok niet goed ontworpen is kan het zomaar instorten! Ik moet van haar een architect vragen er eentje voor mij te ontwerpen, die weet alles van kippenhokken, van veiligheid en van hoe hoog die moet zijn, en hoe groot…. Dat is wel een hééééél goed idee hè, van Margreeth….

Ik het toneelstuk ging  het óók over een architect. Sam en Jiddo zijn stiekem bij een vervallen huis aan het rondsnuffelen. Ik snap niet dat ze dat durven, want er hangt een groot bord met ‘verboden toegang’!…..brrrrr wat eng is dat!

Ze vonden een oud briefje waarop stond dat de architect het vroeger wel heel mooi en goed ontworpen had. Hij heeft het ontworpen als een heel speciaal huis, nu is daar niets meer van te zien hoor….jammer hè! 

Het was wél weer spannend zeg het toneelstuk, ik durfde bijna niet te kijken (gluurde voorzichtig tussen mijn veren door…) toen er ook nog twee boeven kwamen, ze hebben zelfs de koker met daarin de oude brief gestolen!

Sam heeft nog een bijzonder verhaal verteld over een andere Architect. De Heere God heeft namelijk de hele wereld ontworpen en gemaakt. Ook jou heeft hij helemaal bedacht en je bent geworden zoals Hij je graag zou zien. Iedereen is heel verschillend, maar allemaal zijn we héél bijzonder. Sam en Jiddo waren soms ook lelijke dingen tegen elkaar aan het zeggen, zoals domoor en zo. Dat is heel gemeen en helemaal niet waar, we zijn gewoon allemaal anders, maar God houdt van ons zoals we zijn. We zijn gewoon uniek!

De hal gaat een grote tentoonstellingsruimte worden voor de werkstukjes die jullie gaan maken, want alle kinderen hebben vandaag een bouwplaat gekregen die je heel mooi mag versieren. De bouwmensen die erop staan kun je ook uitknippen en ergens opplakken, misschien wel op een huis dat je hebt ontworpen!!!!  Je mag helemaal zelf verzinnen wat je er mee gaat doen!

Als je je werkstuk inlevert bij de inschrijftafel krijg je een leuke prijs én vrijdagmorgen is er óók nog een grote prijsuitreiking, voor het mooiste werkstuk van elke leeftijdsgroep…. dát zijn veel prijzen!

Heb je trouwens al gezien dat er weer foto’s en een verslagje staan op de website?

Er staat óók nog een heel leuk filmpje op van Sam en Jiddo, heb je die al gezien?

www.vbwloenen.nl

Heb je het vriendenbriefje dat je vandaag meekreeg al aan een vriendje of vriendinnetje gegeven die je vandaag gemist hebt op de Vakantie Bijbelweek? Misschien is hij of zij er dan morgen wél gezellig bij!

tot morgen,

Kukelekuuuuuuuuu….

groetjes van Hein Haan

Reacties zijn gesloten.