2015 Mail donderdag Eddie

Op 20 augustus 2015 14:52 geschreven door nathan

Hallo allemaal,

Ik ben Eddie de huiseigenaar. Ik ben heel verdrietig dat het prachtige droomhuis dat de Architect voor mij had ontworpen en gebouwd nu helemaal vervallen is. Ik heb er helemaal niet goed voor gezorgd, dus ik weet dat het mijn eigen schuld is.

Het was zó prachtig vroeger, je kunt het nu niet meer voorstellen. Het is heel fijn dat Sam en Jiddo willen helpen om het weer opnieuw op te knappen, maar we hebben er alle drie helemaal geen verstand van…. We zijn al dagen aan het opknappen, en het huis is nog steeds heel lelijk omdat alles wat we proberen te doen schots en scheef komt te zitten…… ik denk dat het nooit meer goed komt…..

Sam en Jiddo proberen me moed in te praten, ze zeggen dat God in de hemel alles weer mooi kan maken en Sam vertelde er zelfs een prachtig verhaal over uit de Bijbel, het boek van God.
Er was namelijk eens een man die niet kon lopen en graag naar Jezus toe wilde gaan  (dat is de zoon van God), hij had gehoord dat Jezus alleen maar goede dingen deed, en zelfs zieke mensen beter wilde maken.
Vier vrienden wilde zijn matras wel dragen waarop de man altijd lag, om hem zo bij Jezus te brengen. Wat een teleurstelling dat het huis waarin Jezus was helemaal vol met mensen was, ze konden helemaal niet bij Jezus komen…
Gelukkig hadden de vrienden een goed plan bedacht, ze gingen met de zieke man helemaal naar het dak, maakte daar een gat is en lieten de man op het matras zo door het dak de kamer in zakken waar Jezus was.
Jezus kreeg medelijden met de man en zei “je zonden zijn je vergeven”, dat betekent dat alle verkeerde dingen die de man ooit gedaan had niet meer erg waren omdat hij naar Jezus op zoek was gegaan en omdat hij in Jezus geloofde. Bovendien maakt Jezus de zieke man óók nog helemaal beter, zodat hij weer kon lopen!!
Het is dus nooit hopeloos, God maakt alles weer goed. Zou mijn huis ooit nog weer mooi worden?
Morgen gaan we weer verder met bouwen, ik hoop dat de politie dan óók de boeven gaat vangen en dat Sam en Jiddo daarna hun bouwtekening van dit huis weer terugkrijgen, kunnen we kijken wat we nog moeten veranderen…… Komen jullie óók weer kijken?

De hal is een grote tentoonstellingsruimte geworden voor al jullie prachtige werkstukjes en kleurplaten! Ik kan er uren naar kijken…..maar dat kan natuurlijk niet, want dan komt het huis nooit klaar….

Morgen is de laatste dag dat je je werkstukje kan inleveren (je krijgt dan een leuke verrassing) en na het toneelstuk is er óók nog de prijsuitreiking voor de allermooiste tekeningen of werkstukjes van elke leeftijdgroep!

tot morgen

groeten van Eddie

 

 

Reacties zijn gesloten.