2015 Verslag maandag

Op 17 augustus 2015 15:23 geschreven door nathan

Wát een bouwplaats is ’t Web geworden zeg, overal gereedschap en waarschuwingsborden. Het plein is zelfs afgezet met oranje bouwgaas. Het lijkt wel of iedereen iets aan het bouwen is, zelfs Hein Haan wil voor zichzelf een nieuw kippenhok in elkaar proberen te zetten. Gelukkig heeft Margreeth dat uit zijn hoofd gepraat. Alleen een échte architect kan een goed huis of kippenhok ontwerpen, anders zakt het misschien zo weer in elkaar…..

Sam en Jiddo vervelen zich, Opa ten Schapper moet de hele vakantie op kantoor werken en kan de kinderen dus niet meenemen op een verre reis om avonturen te beleven. Maar wat zit er eigenlijk achter de oude schutting waar ze langs komen? Hoewel er een groot bord ‘verboden toegang’ staat gaan ze toch even kijken als ze merken dat er aan de schutting een paar planken los zitten… Wat is het spannend als ze een oud vervallen huis ontdekken waar ook een paar boeven omheen sluipen…. Dat de boeven niets goeds in de zin hebben blijkt wel als ze koker stelen die de jongens hebben gevonden in het zand. In de koker zat een brief van de architect die het vervallen huis heel lang geleden ontworpen had. Hoe zal het aflopen? Zouden Sam en Jiddo geen politie tegenkomen of (nog erger…) de boeven????

Sam vertelde nog een bijzonder verhaal over God die de grote Architect is van alles om ons heen. Hij ontwierp het licht en het donker, de hemel, zee en de droge aarde. Ook bedacht hij de zon, maan en de sterren en bovendien de vogels en de vissen. Ook maakte hij de landdieren. Als laatste en mooiste maakte hij alle mensen. Alle kinderen zijn door God bedacht en gemaakt. We zijn allemaal speciaal.
Toen God de mensen zag die Hij gemaakt had vond Hij het zéér goed!

Alle kinderen kregen een eigen bouwhesje aan en de allerkleinste kinderen hebben deze versierd met gereedschap erop. Hun hesjes hebben ook extra vakjes, waar ze elke dag een écht stukje gereedschap in krijgen. Vandaag kregen ze hierin een balpen, die een architect gebruikt om zijn bouwtekeningen te maken.
Ook kregen ze een mapje mee waar elke dag een kleurplaat en het vertelde Bijbelverhaal in komen.

De middengroep heeft prachtige bouwhelmen gemaakt, zodat ze veilig in de bouwplaats kunnen rondlopen. De helmen zijn prachtig glimmend en in alle kleuren van de regenboog…. Wát een feestelijk gezicht!

De oudste groep (groep 6, 7 en 8) zijn begonnen aan een heel bijzondere lamp. Er moet gezaagd én gesoldeerd worden en als laatste een echte stekker eraan worden gezet.
Als échte bouwvakkers zijn ze hard aan het werk in het achtergedeelte van de grote Kerk….

Alle kinderen kregen na afloop een bouwplaat met bouwvakkers erop mee naar huis. Het is de bedoeling dat ze hiermee iets moois gaan knutselen, alleen kleuren en versieren óf een mooi huis knutselen en ze daar inplakken…. ze mogen het helemaal zelf bedenken! Als het werkstuk deze week wordt ingeleverd bij de inschrijftafel krijgen ze direct een leuke verrassing én natuurlijk is er op vrijdagmorgen voor elke leeftijdsgroep een prijsuitreiking voor de áller mooisten!!

Je kunt de foto’s van vandaag hier bekijken. Trouwens heb je het leuke filmpje al gezien dat Sam en Jiddo speciaal voor jullie hebben gemaakt?
Snel kijken!

Eén reactie op “2015 Verslag maandag”

  1. Mirjam Schweppe schreef:

    Beste medewerkers van de vakantiebijbelweek Loenen,

    Vandaag is mijn dochter (Merle, 7 jaar) bij jullie op de vakantiebijbelweek geweest. Ze heeft een geweldige ochtend gehad, vanavond vertelde ze enthousiast over de bouwhelm die ze gemaakt had en liet ze het hesje zien. Onder de douche was ze aan het zingen over dat je er bij hoort en dat er veel mensen op je feestje komen.

    Dank je wel voor deze geweldige ochtend, morgen is ze er weer!

    Groet, Mirjam Schweppe