2015 Verslag donderdag

Op 20 augustus 2015 14:00 geschreven door nathan

Loenen wordt steeds geler….. elke dag zóveel kinderen en elke dag óók weer heel veel nieuwe kinderen! Het kan niet anders of bijna elk kind in Loenen loopt inmiddels in een geel VBW-bouwhesje!. Super handig om deze winter over je jas aan te trekken als je ergens op de fiets heen moet. Kan iedereen je goed zien, wél zo veilig! Door de VBW wordt Loenen dus óók steeds veiliger!

Na de warming-up bij de prachtige liedjes van de VBW band, vertelde Hein Haan dat hij ruzie had met Piet Piepkuiken! Piet is een super valsspeler met knikkeren en Hein wilde geen vriendjes meer met hem zijn. Gelukkig heeft Piet hier spijt van gekregen en heeft aan Hein zelfs zijn prachtige super-bonk gegeven!! Nu zijn ze weer vriendjes, en Hein heeft hem vergeven en is alles weer goed tussen hen.
In het toneelstuk probeerden Sam en Jiddo het oude huis een beetje op te knappen. Maar alles is ook zó scheef. Ze wilden een deur plaatsen, maar hij bleef maar zo scheef staan. Jiddo ging op onderzoek uit of er misschien een steen onder lag…. Wat een verrassing, het was geen steen, het was het kistje waar ze al de hele tijd naar het zoeken waren…. Voordat Sam en Jiddo goed konden kijken wat voor papier er in het kistje zat (het leek wel of er een bouwtekening opstond van het oude huis…), werden ze overvallen en vastgebonden door de boeven en deze namen ook het kistje mee. Eddie de huiseigenaar hoorde hen roepen (de kinderen hebben daarbij flink geholpen!) en kwam hen snel losmaken. Eddie was wel een beetje verdrietig toen hij hoorde dat de boeven het papier met de bouwtekening óók hadden meegenomen. Nu kon het oude huis vast nooit meer mooi worden….
Sam en Jiddo zijn er van overtuigd dat het wél nog goed kan komen met het huis, hoe lelijk het nu ook is. In de Bijbel (het boek van God) staan heel veel verhalen over hoe God iets wat helemaal niet meer mooi is weer goed maakt. Bijvoorbeeld over mensen die veel verkeerde dingen gedaan hebben. Als ze daar spijt van hebben vergeeft God ze (net als Hein Haan deed bij Piet Piepkuiken…). God maakt alles dan weer mooi. Bijzonder is dat hé ! Sam vertelde over zo’n verhaal. Het ging over een verlamde man die graag naar de Heere Jezus (de zoon van God) toe gebracht wilde worden omdat hij had gehoord dat Jezus alleen maar goede dingen deed (net als Zijn Vader, en zelfs zieke mensen beter wilde maken. Dát wilde hij natuurlijk óók wel!
Vier vrienden wilde zijn matras wel dragen (waarop de man altijd lag), om hem zo bij Jezus te brengen. Wat een teleurstelling dat het huis waar Jezus binnen was helemaal vol met mensen stond, ze konden ze helemaal niet bij Jezus komen…
Gelukkig hadden de vrienden een goed plan bedacht, ze gingen met de zieke man helemaal naar het dak, maakte daar een gat is en lieten de man op het matras zo door het dak de kamer in zakken waar Jezus was.
Jezus kreeg medelijden met de man en zei “je zonden zijn je vergeven”, dat betekent dat alle verkeerde dingen die de man ooit gedaan had niet meer erg waren omdat hij naar Jezus op zoek was gegaan en omdat hij in God geloofde. Bovendien maakt Jezus de zieke man óók nog helemaal beter, zodat hij weer kon lopen!!
Het is dus nooit hopeloos, God maakt alles weer goed als je van Hem houdt en dicht bij Hem blijft.. Daarom denken Sam en Jiddo dat het morgen óók helemaal goed gaat komen met het huis! Denk jij dat ook?

De kleintjes gingen aan het timmeren als échte timmerman en –vrouwen. Ze maakten een prachtig huis met daarin een paar haakjes waar je bijvoorbeeld je fietssleutel of je kettinkjes kan ophangen.

De middengroep versierden een spiegel. Als je daarin kijkt zie je een persoon waar God heel veel van houdt en die Hij helemaal gemaakt heeft zoals Hij wil (jezelf !!)

Bij de bovenbouw werd begonnen met het aan elkaar solderen van alle lampje uit de bouwlamp. Wat zijn al die kinderen daar hándig! En wat worden de lampen prachtig!
Complimenten!

De ingeleverde werkstukjes zijn zó mooi!!! We zijn helemaal sprakeloos van zoveel creativiteit (uiterlijk morgen kunnen ze nog worden ingeleverd).

Ook zijn er nog prachtige boeken, CD’s en DVD’s te koop op onze boekentafel in de hal…

Morgen is jammer genoeg al de laatste dag…. gelukkig is er a.s. zondag nog een VBW Welkomsdienst om 10.00 uur in de Grote Kerk, deze staat nog helemaal in het teken van de Vakantie Bijbelweek!!

Komen jullie ook?

Bekijk de foto’s van vandaag op de foto-pagina.

Reacties zijn gesloten.