2015 Verslag dinsdag

Op 18 augustus 2015 16:14 geschreven door nathan

Wat wordt er al weer geweldig meegezongen met de VBW-muziekband. En het liedje ‘spring in de lucht zo hoog als je kunt…’ dat lijkt wel ochtendgymnastiek! Complimenten hoor, dat jullie allemaal zo goed meedoen! Ook het themalied vind ik heel bijzonder, weet je wat de tekst is?
“Hij weet precies wie ik ben.
De Here God alleen kent me helemaal van top tot teen.
Ik vertrouw me toe aan Hem!”

Vandaag ging het over contact. Hein Haan was erg teleurgesteld, hij had zijn vriendinnetje Hetta alles geschreven via de app over het nieuwe kippenhok wat hij wil gaan bouwen, maar ze heeft er helemaal niet op gereageerd! Hein is er erg teleurgesteld over, dat Hetta blijkbaar geen contact meer met hem wil, zou ze niet meer verliefd zijn op hem?
Gelukkig kwam Margreeth met de oplossing…. omdat er geen wifi  is op de plek waar Hein zijn berichtjes verstuurde zijn ze natuurlijk nooit aangekomen! Wát een opluchting voor Hein!

Sam en Jiddo gaan in het pikkedonker op onderzoek uit bij het vervallen huis, het was wel lastig dat de zaklantaarns het niet deden…. bleken er geen batterijen in te zitten! Gelukkig konden de kinderen hierbij helpen. Zouden Sam en Jiddo het nog steeds een slim plan vinden om in het donker op zoek te gaan toen ze door de boeven in het oude huis werden opgesloten? Ze waren een stroomkabel aan het volgen en toen ze deze in het stopcontact stopten was er opeens heel veel licht en konden ze tenminste iets zien. De eigenaar van het huis die op het licht afkwam heeft hun toen bevrijd, en Sam en Jiddo mogen meehelpen om het huis helemaal op te knappen.
Zoals een lampje het alleen maar doet als het in contact blijft met een bron, zoals een stopcontact of een batterij, zo gaat het alleen maar goed met ons als we in contact blijven met God. Sam vertelde daar een mooi verhaal over. Abraham moest op reis, en soms raakte hij daarbij het contact met God wel eens kwijt, maar elke keer werd het weer hersteld en zorgde God voor hem. Toen hij en zijn vrouw al heel oud waren (rond de 90) kregen ze samen nog een zoon. Is dat geen groot wonder? Wat God heeft beloofd doet Hij altijd, al duurt het soms heel lang, het is belangrijk steeds in contact met Hem te blijven!

De kleintjes maakten een hanglampje, met daarin een écht lichtje. Ze werden prachtig versierd met gekleurd doorzichtig papier en allerlei vrolijke plaatjes.
De middenbouw hadden een heel griezelig werkstukje, allemaal harige spinnen, die (als ze in contact bleven met een magneet) echt over een ondergrond voortbewogen! Brrrrr…

Bij de oudste groep in het koor van de Grote Kerk was het weer zweten! Er werd nog druk gezaagd en morgen gaan er al veel solderen….. Ze maken een soort bouwlamp die allemaal kleine lichtjes heeft in de vorm van een ichtusvisje. Weet je wat dat betekent?. Op de VBW wordt een liedje geleerd hierover, dat gaat zo..

“Die vis is een teken
voor groot en klein
dat wij vrienden van Jezus zijn.
Eerst zat het nog verborgen
in een moeilijk woord,
maar wij gaan er voor zorgen
dat iedereen het hoort:

ICHTUS!
ICHTUS!
ICHTUS!
Jezus Christus, Zoon van God, Verlosser.
ICHTUS!
Jezus Christus, Zoon van God, Verlosser.

Dat betekent die vis.
Dat betekent die vis.
En al je hem nu ziet,
nou dan weet je wat het is.
Dat betekent die vis.”

Er zijn al een paar prachtige werkstukjes ingeleverd die de kinderen hebben gemaakt van de bouwvakkers-bouwplaat die ze hebben gekregen. Iedereen die zijn werkstuk inlevert krijgt direct een leuke verrassing. Het kan de hele week nog, we zijn benieuwd naar de resultaten!
Op vrijdag is er nog een prijsuitreiking voor de allermooiste van elke leeftijdsgroep….dus, snel aan de slag.

Van bakkerij het Stoepje was er voor elk kind bij de uitgang een heerlijke krentenbol….. Bakker bedankt!!

Tot morgen!!

Bekijk de foto’s van vandaag op de foto-pagina!

Reacties zijn gesloten.