2014 Verslag woensdag

Op 20 augustus 2014 14:47 geschreven door nathan

Wat zijn er elke dag veel kinderen!! Zovéél blauwe T-shirts zijn er dat de hele grote zaal blauw kleurt!! En als dat dan ook allemaal nog gaat springen (bij het liedje ‘spring in de lucht zoveel als je kunt…’) dán weet je helemaal niet meer wat je ziet!
Het thema lied ‘stap maar in de Vissersboot met Jezus’ gaat elke dag beter, de gebaren worden fanatiek meegedaan, knap hoor!! Het couplet van vandaag was “Geef jezelf met alles wat je hebt. Jezus heeft een plek waar je wordt ingezet”. Als je Jezus gaat volgen gebeuren er bijzonder dingen!
Boven in de onder-water-wereld van de grote zaal hangt een bijzonder dier met een heleboel poten – de uitdeel-vis en vandaag ging het in het toneelstuk óók over delen…
Sem en Jiddo deelden hun Mars met de boef Zoef die ze uit het water hadden gered! Eigenlijk wilde ze niet omdat de boef stiekem dingen smokkelde in de vissen uit de fabriek van Opa, maar als je Jezus wil volgen moet je het goede doen! Ook voor mensen die je niet aardig vindt!
Sem vertelde nog een bijzonder verhaal over delen, het staat in de Bijbel en is dus heel lang geleden écht gebeurd! Er was een hele grote groep mensen die met Jezus meegingen om naar Hem te luisteren en de wonderen te zien die Hij deed, ze volgde Jezus nu al drie dagen en hadden niets meer te eten. Jezus vraagt daarom aan Zijn leerlingen om voor eten te zorgen. Hoe kan dat nu, ze hadden maar 7 visjes en een paar broden, dat is toch niet genoeg voor duizenden mensen!
Gelukkig gaat Jezus het brood en de visjes delen… en wat blijkt dan, er is voor iedereen genoeg!
De leerlingen kunnen alles gewoon aan Jezus overlaten, omdat ze naar Jezus luisteren worden ze op een bijzonder manier ingezet en hoeven ze alleen maar uit te delen!!
Sem en Jiddo vonden trouwens wéér een spiegelend stukje, het past precies aan de andere twee gevonden stukken. Op dít stukje staat het woordje ‘delen’. Zouden ze steeds dichterbij het geheim van de sterren van de zee komen, of zouden de boeven roet in het eten gooien…. even afwachten tot morgen wachten dan maar…

De kleinste kinderen plakte een houten broodplank in de vorm van een brood helemaal vol visjes om te laten zien dat God elke dag weer voor ze zorgt!
De middengroep was heerlijk aan het kledderen met porseleinverf. Wát een talent is daar zeg!! De borden werden prachtig beschilderd en hoeven alleen nog maar een half uurtje in de oven te worden gebakken
Bij de bovenbouw was het zagen klaar gekomen, ook hier kwam er verf aan te pas om de gezaagde vissersboot van zeilen en vissers te voorzien. Na het in elkaar zetten staat er morgen weer een andere klus op het programma…. Wat dat is ????….we houden de spanning er nog even in!

Er zijn al prachtige werkstukjes ingeleverd, van stripverhalen, aquaria, kijkdozen, een mobiel…. alle kinderen die hun werkstuk inleveren krijgen een leuke verrassing.

Vrijdagmorgen is er voor de mooiste creaties van élke leeftijdsgroep nog een extra prijs!!

In de hal staat een prachtige boekentafel met boeken, CD’s en DVD’s voor volwassenen én kinderen. Kom gerust een kijkje nemen of er iets tussen ziet, voor jezelf… of een voorraadje om cadeau te geven…

Oh ja, op de boekentafel zijn deze week trouwens nog 3 sleutels gevonden aan een ringetje… wie mist ze?

 

 

Bekijk de foto’s van vandaag op de foto-pagina!

 

 

 

Reacties zijn gesloten.