2014 Verslag vrijdag

Op 22 augustus 2014 19:30 geschreven door nathan

Oh wat jammer, het was vandaag al de laatste dag van de Vakantie Bijbelweek!! Gelukkig is er a.s. zondag nog een speciale VBW-dienst voor alle kinderen (én iedereen die ze nog méér mee willen nemen…)
Het begint op 24 augustus om 10.00 uur in de Grote Kerk in Loenen. Deze bijzonder dienst staat nog helemaal in het teken van “vis-je mee…?” én alles wat we hebben gezien, gedaan en geleerd de afgelopen week op de Vakantie Bijbelweek!! Kom je ook?

Vandaag was nog een super leuke dag met een hele enthousiaste VBW-band en haast nóg enthousiastere kinderen!! Er zijn deze week wel rond de 150 kinderen geweest, dát is bijzonder!
Al dat blauw op straat (van de T-shirts) dát kan niemand gemist hebben!
Hein Haan was helemaal in de wolken, Netta de kip wilde zijn vriendinnetje wel zijn!! Hij kon er niet over uitgepraat raken!! Zoals Hein vól was van Netta, zo mogen wij zó vol zijn van Jezus!
De viskraam van Opa ten Schapper loopt niet zo goed, gelukkig hadden Sem en Jiddo een plan om meer klanten te krijgen…. ze ‘viste’ mensen van de straat om deze bij de viskraam te brengen… toen alle mensen de heerlijke vis van Opa geproefd hadden wilde ze voortaan alleen nog maar vis uit de viskraam van Opa kopen! Sem en Jiddo waren dus eigenlijk vissers van mensen geworden, net zoals Jezus aan Petrus beloofde dat hij visser van mensen mocht worden (uit het Bijbelverhaal van gisteren…).  De boeven wilde met de vissersboot ontsnappen, maar door het heldhaftige optreden van Opa ten Schapper konden ze tenslotte gevangen worden en worden overgedragen aan de politie. Met de stukjes die Sem en Jiddo terugvonden in de vissersboot konden ze het geheim van de zee oplossen. Want je mag bij Jezus horen (die de zee en alles heeft gemaakt) wanneer je Hem wil volgen, naar Hem luisteren, vergeven, delen en van Hem vertellen. (dáárom stond er “volgen”, “luisteren”, “delen”, “vergeven”, en “vertellen” op de stukjes). Opa vertelde nog een Bijbelverhaal over de Heilige Geest, die je daarbij wil helpen, je bent dus niet alleen! De Heilige Geest kun je niet zien, maar – net als de wind – kun je Hem wél voelen én Hij is altijd bij je!!!
De jury die de mooiste werkstukjes moest kiezen uit alle kunstwerken die waren ingeleverd hadden een héél moeilijke taak, het liefst wilde ze iederéén wel een prijs geven! Ze waren allemáál zo bijzonder!!

Alle kinderen van de onder- en de middenbouw deden heerlijk gekke spelletjes waarbij er veel met water en wind te maken hadden…
De bovenbouw ging op pad met de zelfgemaakte hengels om te gaan vissen in de Vecht. Iedereen had lol, maar de vissen nog het meest, want niet één hapte er in het heerlijke stukje brood dat uitnodigend aan de hengel werd gehangen….

Tenslotte gingen alle kinderen (moe maar voldaan) naar huis, ze kregen nog een speciale VBW-CD mee met alle verhalen en een heleboel liedjes erop. En als verrassing was er nog een heerlijk ijsje die we kregen van Slager van de Berg (slager bedankt!!)Loenen had eindelijk weer meer blauw op straat…!

 

Kijk voor de foto’s op de foto-pagina!

 

 

Reacties zijn gesloten.