2014 Verslag dinsdag

Op 19 augustus 2014 14:55 geschreven door nathan

Wát een drukte weer vandaag! We begonnen met flink veel bewegingen met de VBW-band. Alle gebaren bij het themalied zijn best moeilijk, maar wát konden de kinderen het al goed!
Hein Haan was gelukkig vandaag wél op tijd voor zijn gesprekje met Margreeth én er was óók weer iemand jarig die we met z’n allen hebben toegezongen!!
Sem en Jiddo moesten in het toneelstuk van Opa ten Schapper de visfabriek opruimen, maar dat bleek niet zo’n lekker klusje… Jiddo vond al dat zeewier maar vies wat ze uit de netten moest halen en Sem kon het niet laten om wat ijsklontjes aan de achterkant van Sem’s T-shirt te stoppen….brrrrrr…
Heel spannend werd het toen de boeven weer stiekem kwamen en de doos meenamen waar Jiddo zich in had verstopt……
Gelukkig kwam alles weer op z’n pootjes terecht en konden Sem en Jiddo gaan vissen. Jammer genoeg vingen ze niets… pas toen Opa ten Schapper hun zei dat ze beter aan de zijkant van de steiger konden gaan vissen (heel raar, want dat was een hele vieze moddersloot…) vingen schepnetten vól vis!!! Maar goed dat ze naar Opa hadden geluisterd!!

Jiddo vertelde ook een verhaal uit de Bijbel dat hier een beetje op leek…. Het ging over de nieuwe leerlingen van Jezus, die beroepsvissers waren maar de hele nacht niets hadden gevangen. Jezus vertelde hun toen dat ze het aan de andere kant moesten proberen. Eerst wilde ze dat niet, als beroepsvisser wisten ze dat dat toch niets zou worden! Gelukkig luisterde ze wél naar Jezus en toen werden de netten zó vol met vis, dat ze ze haast niet in de boot konden krijgen. Jezus volgen betekent óók dat je goed naar Hem luistert want Hij weet het beste wat goed voor ons is!

Na het verhaal van Tante Loes gingen de kleintjes aan de slag om een prachtige mobiel te maken van allemaal visjes die ze hadden versiert met glitters.
De middengroep ging druk in de weer met klei en een CD en maakte hier een prachtige patrijspoort van met een aquarium erin.
Bij de oudste groep in het koor van de Grote Kerk was het weer zweten! Er werd nog druk gezaagd, maar sommige konden hun windwijzer al schilderen. Het komt goed uit dat ze al opschieten want er is buiten super veel wind, kan het werkstuk meteen geprobeerd worden!

Er zijn al prachtige werkstukje ingeleverd die de kinderen hebben gemaakt van de vissen-bouwplaat die ze hebben gekregen. Iedereen die zijn werkstuk inlevert krijgt direct een leuke verrassing. Het kan de hele week nog, we zijn benieuwd naar de resultaten!

Van bakkerij het Stoepje was er voor elk kind bij de uitgang een heerlijke krentenbol….. Bakker bedankt!!

Tot morgen!!

 

Bekijk de foto’s van vandaag op de foto-pagina!

 

 

Reacties zijn gesloten.