2014 Mail donderdag Hein de Haan

Op 21 augustus 2014 15:35 geschreven door nathan

Hallo allemaal,

Toen ik vanmorgen met Margreeth ging praten werd ik wél een beetje verlegen toen is zóveel kinderen zag!! Wel meer als 100!! Leuk dat jullie speciaal voor mij gekomen zijn…… grapje!!hein
Weet je waar ik nog meer van onder de indruk was? Dat heb ik ook aan Margreeth verteld, heb je dat gehoord?
Piet Piepkuiken speelt altijd heel gemeen met knikkeren en daarom was ik best een beetje boos op hem… Maar weet je wat er is gebeurd, Piet zei ‘sorry’ tegen me omdat hij daar spijt van heeft. Ik kreeg zelfs zijn super-bonk die hij van zijn Oma gekregen had…. vinden jullie dat niet bijzonder! Natuurlijk heb ik Piet meteen vergeven dat hij wel eens vals heeft gespeeld!
Ik het toneelstuk ging  het óók over vergeven. Sem en Jiddo hadden lelijke dingen gezegd over Opa ten Schapper, maar toen ze het eerlijk hadden opgebiecht omdat ze er héél véél spijt van hadden heeft Opa hun vergeven.
Het was wél weer spannend hè, het toneelstuk, ik durfde bijna niet te kijken (gluurde voorzichtig tussen mijn veren door…) toen Sem en Jiddo gevangen werden, nog wel door Zoef de boef die ze gisteren uit het water hadden gered!! Gelukkig had de boef er spijt van en heeft hij vandaag Sem en Jiddo geholpen om weer vrij te komen.
Jiddo heeft nog een bijzonder verhaal verteld over de visser Petrus die óók iets gedaan had waar hij erg verdrietig was en spijt over had. Hij had wel drie keer gezegd dat hij zijn vriend Jezus helemaal niet kende!
Gelukkig vergeeft Jezus je als het fout is gegaan en je er spijt van hebt, Hij wil steeds opnieuw met jou beginnen en je mag Hem dan weer opnieuw gaan volgen. Dat was bij Petrus gelukkig óók zo, Jezus vraagt hem wel drie keer of Petrus van Hem houdt, Hij vergeeft hem en Petrus wordt opnieuw ingezet. Wát is Petrus blij, zó bijzonder is Jezus!!

De hal is een grote tentoonstellingsruimte geworden voor al jullie prachtige werkstukjes!! Ik kan er uren naar kijken…. maar dat kan natuurlijk niet, want ik moet weer vroeg met de kippen op stok!!
Morgen kun je je werkstuk óók nog inleveren (je krijgt dan een leuke verrassing…) en na het toneelstuk is er óók nog de prijsuitreiking voor de allermooiste van elke leeftijdsgroep!

tot morgen,
Kukelekuuuuuuuuu….

groetjes van Hein Haan

Reacties zijn gesloten.