2014 Mail dinsdag Opa ten Schapper

Op 19 augustus 2014 14:59 geschreven door nathan

Fijn dat jullie vandaag (weer) geweest zijn op de Vakantie Bijbel Week! We vinden het heel erg leuk je weer te zien!opa ten schapper
Ik ben Opa ten Schapper, deze vakantie zijn Sem en Jiddo bij mij aan het meehelpen in de visverwerkingsfabriek (kijk maar op de foto). Ze leren snel en ik heb er heel goede hulpen aan.
Natuurlijk mogen ze ook wel eens lekker in de haven gaan rondkijken, of gaan vissen!
Vanmiddag belde ze dat ze niet kwamen eten omdat ze zelf wat vissen wilde gaan vangen om lekker op het strand op te gaan eten. Toen ik even doorvroeg bleek dat ze nog niets gevangen hadden! Gelukkig luisterde ze goed naar mijn raad om het op een ander plekje te proberen, dat er misschien niet zo geschikt uitzag, maar waarvan ik wist dat er héél véél vis zat….
Hebben jullie óók het verhaal gehoord dat Jiddo heeft verteld, dat leek hier wel een beetje op…. Het ging over de vier nieuwe leerlingen van Jezus, die beroepsvissers waren maar de hele nacht niets hadden gevangen. Jezus vertelde hun toen dat ze het aan de andere kant moesten proberen. Eerst wilde ze dat niet, als beroepsvisser wisten ze dat dat toch niets zou worden! Gelukkig luisterde ze wél naar Jezus en toen werden de netten zó vol met vis, dat ze ze haast niet in de boot konden krijgen. Jezus volgen betekend óók dat je goed naar Hem luistert want Hij weet het beste wat goed voor ons is!
En omdat Sem en Jiddo zo goed naar hun Opa luisterden vingen ze zóveel vis…..hele schepnetten vol!

Welke avonturen zullen ze morgen weer gaan beleven?
Komen jullie dan wéér?
Neem gerust je je vriendjes en vriendinnetjes mee én vergeet je niet je vissen-bouwplaat om te knutselen tot iets moois (een kijkdoos bijvoorbeeld, of een aquarium…) want dan krijg je een leuke verrassing bij de inschrijftafel!

Tot morgen,

groeten van Opa ten Schapper

Reacties zijn gesloten.